Selecteer een pagina

Het Diagnostiektraject

We kunnen dit realiseren doordat een deel van het traject, gedigitaliseerd, achter de schermen plaatsvindt. Dit houdt in dat we u, uw kind en school verschillende vragenlijsten laten invullen én zullen we u vragen om beeldmateriaal aan te leveren van verschillende situaties in de thuisomgeving. ADHDay beschikt over een beveiligde, digitale omgeving die gebruiksvriendelijk voor u is ingericht, waardoor u eenvoudig en snel het beeldmateriaal kan aan leveren. De aangeleverde informatie bestuderen wij zorgvuldig en multidisciplinair. 

Tijdens de diagnostiekdag vinden aanvullende onderzoeken en observaties plaats. Vooraf beslist u zelf, in afstemming met ons, van welke onderzoeken u gebruik wilt maken. Zo beschikt ADHDay bijvoorbeeld over de Qb-test. Dit is een computergestuurde, neuropsychologische test die op objectieve wijze de kernsymptomen van AD(H)D meet en visueel in kaart brengt. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden van de Qb-test. U kunt ook alvast op de website www.qbtech.com kijken voor meer informatie

Het Behandeltraject 

Als blijkt dat er sprake is van AD(H)D, bespreken we samen met u hoe we een eventuele behandeling zouden kunnen vormgeven.
Wij bieden de volgende behandelmogelijkheden: 

> Psycho-educatie (uitleg over AD(H)D aan kind, ouders en/of school)
> Oudertraining (praktische handvatten rondom de opvoeding van kinderen met AD(H)D)
> Instellen op AD(H)D-medicatie

Indien u dit wenst, kunt u direct starten met de behandeling. Er is geen wachttijd tussen diagnostiek en behandeling.