Selecteer een pagina

Sinds 2005 werk ik in de jeugd-GGZ als kinder- en jeugdpsychiater. In mijn werk vind ik het belangrijk steeds met elkaar te kijken naar het hele plaatje: naar het kind, de ouders en naar de omgeving waarin het kind opgroeit. Alle factoren beïnvloeden elkaar onderling. Niet alleen de belemmeringen in de ontwikkeling, maar ook de talenten die kinderen laten zien verdienen aandacht. Families met kinderen met ADHD zijn vaak veerkrachtig en niet zelden herkent een van de ouders of andere familieleden zich ook in het gedrag dat het kind laat zien. Inmiddels ben ik na jarenlange ervaring met kinderen en jongeren met ADHD (en hun gezinnen) ervan overtuigd geraakt dat adequate diagnostiek en behandeling de ontwikkeling van het kind sterk positief kunnen beïnvloeden. Met de juiste hulp kan een kind met ADHD doorgaans snel op weg geholpen worden. Dat geeft mij als behandelaar veel voldoening.

Bij ADHDay ben ik betrokken bij verschillende gesprekken en onderzoeken tijdens het diagnostiek- en/of behandeltraject.
Wanneer er gekozen wordt voor ADHD-medicatie, zal ik de medicatie instellen en controleren. 

Lonneke Koens, kinder- en jeugdpsychiater
BIG-nummer 19061‍264401